Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
 
HealthCard
NOVOSTI  
 
'Dvorana puna djece najveća je radost'
'Dvorana puna djece najveća je radost'
U Zagrebu se u vrijeme Adventa, točnije 22.12.2018. u sportskoj dvorani Kineziološkog fakulteta održava 1. Međunarodni adventski turnir u odbojci za rekreativke i rekreativce. Ovim natjecanjem i Zagreb će se pokušati priključiti gradovima kao što su Umag, Osijek ili Rovinj koji već tradicionalno organiziraju ovakve turnire.

Zanimljivo je da će organizatori spojiti bivše odbojkaše i odbojkašice s najmlađima pa su tako ujedno organizirali i turnir za najmlađu odbojkašku kategoriju odnosno najmlađe kadetkinje U11.

Povodom toga razgovarali smo s Vjekoslavom Hanžićem, koji je uz Miljenka Jekića, Gorana Bajića i Tomislava Đurkovića pokretač ovog projekta.

Više pročitajte ovdje.

11. 12. 2018.
Gala - male lopte
1. Međunarodni adventski turnir u odbojci za rekreativce i rekreativke
1. Međunarodni adventski turnir u odbojci za rekreativce i rekreativke
Akademski odbojkaški klub Mladost – veterani organizira 1. Međunarodni adventski turnir u odbojci za rekreativce i rekreativke koji će se održati 22. prosinca 2018. godine u dvorani na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Na turnir se mogu prijavite ekipe u tri kategorije i to muška, ženska i mix (min 2. žene u ekipi). Prijave ekipa su najkasnije do 17.12. 2018. godine putem e-maila vjekoslavhanzic@gmail.com.

Više na službenoj web stranici turnira www.matori.eu ili  FB stranici događaja.

Prijavnicu preuzmite ovdje.

Pozivnicu i propozicije pogledajte ovdje.

6. 12. 2018.
 
Vladimir Janković - dobitnik Državne nagrade za sport Franjo Bučar za životno djelo
Vladimir Janković - dobitnik Državne nagrade za sport Franjo Bučar za životno djelo
Državna nagrada za sport "Franjo Bučar",
 koja je osnovana 1991. godine, najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj. Dodjeljuje se stručnim i javnim djelatnicima u području sporta, sportašima, pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju sportsku djelatnost te drugim pravnim i fizičkim osobama zaslužnim za razvoj sporta.

Nakon što je 2015. godine dobio godišnju nagradu za sport „Franjo Bučar“ Vladimir Janković, naš proslavljeni odbojkaš i odbojkaški djelatnik, nije stao sa svojim radom već je i dalje nastavio svoje odbojkaško poslanje, kako na sportskom terenu i radu s mladim odbojkašima i odbojkašicama, tako i na prenošenju svog znanja budućim trenerima s područja cijele Hrvatske kroz predavanja na trenerskim seminarima, radom u ustanovama za osposobljavanje trenera ali i direktnim odlaskom u klubove i savjetovanjem trenera direktno na terenu.

Sve to prepoznao je Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar koji čine prof. dr. sc. Damir Knjaz, prof. dr. sc. Đurđica Miletić, Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat koji mu je ove godine, uz Milku Babović i Matu Parlova(posmrtno), dodijelio Državnu nagradu za sport Franjo Bučar za životno djelo.

U ime nagrađenih naš „Braco“ prigodno se obratio prisutnima  zahvalivši na nagradi i naglasivši kako sport nisu samo medalje i rekordi, već ono što je izuzetno bitno, a to je odgoj mladih i utjecaj na zdravlje tijekom čitavog života. "Dobitnike godišnje nagrade čeka još mnogo posla, učenja i uspjeha, a dobitnike nagrade za životno djelo ovo ne znači kraj jer još možemo još puno znanja prenijeti mlađima, a i sami još nešto naučiti“, poručio je Janković.

29. 11. 2018.
 
10. međunarodni Božićni turnir gradskih mlađe kadetskih selekcija
10. međunarodni Božićni turnir gradskih mlađe kadetskih selekcija
Zagrebački odbojkaški savez organizira jubilarni 10. međunarodni Božićni turnir muških i ženskih gradskih mlađe kadetskih selekcija koji će se održati u vremenu od 22.-23.12.2018. godine u Zagrebu.

Na prošlogodišnjem turniru sudjelovalo je 26 ženskih i 8 muških selekcija iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koje su se borile za titulu najboljih.


Pravo nastupa ove godine imaju igrači i igračice rođeni 2004. godine i mlađi.

Prijave za turnir primaju se najkasnije do petka, 30.11.2018. godine na mail: zagrebacki.odbojkaski.savez@gmail.com.

19. 11. 2018.
 
Obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara
Obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara
Tijekom 2. okupljanja prvenstva Grada Zagreba za najmlađe kadete/kinje U11 u mini odbojci, koje se održalo jučer u Domu odbojke "Bojan Stranić", Zagrebački odbojkaški savez i njegovi članovi zajedničkom fotografijom obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara.
19. 11. 2018.
 
Početak primjene EU programa
Početak primjene EU programa
Četvrti transnacionalni sastanak partnera, koji je održan u Nitri (SVK), označio je početak III. faze projekta Zagrebačkog odbojkaškog saveza pod nazivom  "New training Program:" Building solid and healthy FUNdamentals for volleyball in early age (6-9) group "", tj. provođenje programa rada nastalog nakon višemjesečnog istraživanja svih partnera uključenih u projekt.

Voditelj projekta Hrvoje Borovina, zajedno s profesorima Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislavom Đurkovićem i Majom Horvatin, prezentirao je partnerima program rada za obje dobne skupine. Pred trenere koji provode programe postavljen je zadatak da tijekom provedbe šalju povratne informacije vezane uz adaptaciju djece na program i njihovo prihvaćanje koncepta treninga u odnosu na dosadašnje modele rada u njihovim klubovima.

Sljedeći  sastanak partnera održati će se u Avignonu početkom prosinca, kada će se napraviti prva evaluacija provedbe projekta i na temelju povratnih informacija „s terena“ napraviti eventualne korekcije u programima.


FOTOALBUM
30. 10. 2018.
 
Program osposobljavanja za poslove trenera/ice odbojke 2019
Program osposobljavanja za poslove trenera/ice odbojke 2019Zagrebački odbojkaški savez u zajedništvu i suorganizaciji sa Sportskim učilištem – ustanovom za obrazovanje odraslih organizira provedbu Programa osposobljavanja  za poslove trenera/ice odbojke čija je realizacija predviđena u periodu siječanj/srpanj 2019. godine. 

Po završetku programa osposobljavanja svaki polaznik dobiva uvjerenje (javni dokument) o osposobljavanju za poslove trenera/ice odbojke koje se upisuje u e-radnu knjižicu te time stječe dodatno zvanje trenera/ice odbojke. 

Pretprijave za upis u program zaprimaju se do 30. studenoga 2018. godine, a mogu se dostaviti poštom, e-mailom na zagrebacki.odbojkaski.savez@gmail.com ili osobno u ured Saveza.

Više informacija pročitajte ovdje.

Obrazac za pretprijavu preuzmite ovdje.

18. 10. 2018.
Gala - dodir pobjede
izjava o privatnosti   zadnja promjena: 16. prosinca 2018., 23,13
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Više možete pročitati ovdje. Razumijem