Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
NOVOSTI  
 
TEČAJ OSPOSOBLJAVANJA ZA ZVANJE GRADSKI ODBOJKAŠKI SUDAC
TEČAJ OSPOSOBLJAVANJA ZA ZVANJE GRADSKI ODBOJKAŠKI SUDACUdruga sudaca Zagrebačkog odbojkaškog saveza poziva Vas na tečaj osposobljavanja za zvanje Gradski odbojkaški sudac.Tečaj će se održati u petak, 2. prosinca 2022. godine s početkom u 18.30 sati, u prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba, Savska cesta 137, Zagreb, razina -1.

Kotizaciju u iznosu od 300,00 kuna potrebno je uplatiti na račun Udruge sudaca Zagrebačkog odbojkaškog saveza, a prijavu za dolazak na seminar kao i kopiju uplate kotizacije poslati na e-mail: udruga.sudaca.zos@gmail.com

15. 11. 2022.
 
Mladostaši zlatnim setom izborili 3. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka
Mladostaši zlatnim setom izborili 3. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka
Prilično veliko iznenađenje priredili su odbojkaši Mladosti u uzvratnoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Mlada garda sa Save, ali uz nekoliko iskusnijih igrača koji su nositelji igre, uspjeli su pobijediti švicarski Amriswil i plasirati se u sljedeću rundu kvalifikacija. Ostvarili su to nakon zlatnog seta u kojem su slavili sa 15:8.

Iako je bilo 3:1 za švicarsku momčad u prvoj utakmici prije tjedan dana, taj jedan osvojeni set davao je nadu da zagrebačka momčad može nešto očekivati u svome Domu odbojke Bojana Stranića. Na koncu, bili su mladostaši pod vodstvom trenera Ratka Perisa još i uvjerljiviji jer su na domaćem terenu dobili s čak bi se moglo reći i glatkih 3:0 u setovima.

Međutim, to je bila samo polovica obavljenog posla, štoviše sav su trud i dobra igra mogli pasti u vodu da se nije dobio i četvrti, odnosno zlatni set koji je odlučivao o putniku u sljedeći krug. No, mladostaši nisu ni tada posustali, već dapače nastavili s hrabrom igrom te grogirane suparnike iz Švicarske nokautirali do kraja.

Trener Peris na teren je poslao postavu u kojoj je Ukrajinac Dolgopolov bio na poziciji tehničara, Austrijanac Ecker na dijagonali, primači-pucači Zeljković i Stanković, blokeri Stevanović i Gajić, a na liberu se izmjenjivali Smiljanić i Repek. I to je osmorka koja je iznijela gotovo cijeli teret utakmice, budući da su Jakopec i Vlašić ulazili sporadično kao taktične zamjene.

Švicarci su očito podcijenili mladostaše, očekujući nakon prve utakmice da samo treba odraditi posao do kraja, ali jednom kad su im kola krenula nizbrdo teško ih je bilo zaustaviti.
Mladostaši, pak, s druge strane samo su rasli kroz utakmicu, dobivali svakim osvojenim poenom sve više samopouzdanja i na kraju su zasluženo ostvarili veliku, veliku pobjedu.

Nastavit će tako borbu za ulazak u europsku elitu, u 3. kolu kvalifikacija čeka ih bugarski klub Pazardžik, koji je na sličan način prošao dalje. Naime, i oni su preko zlatnog seta izbacili favorizirani rumunjski Galati, koji je prvo slavio 0:3 u gostima, pa kod kuće izgubio 3:1 i potonuo u zlatnom setu. Prva utakmica igra se 19. listopada u Bugarskoj.

Izvor: Sportske novosti, Ivan Jelkić

14. 10. 2022.
 
AOK "Mladost veterani 1977" srebrni na Svjetskom prvenstvu
AOK "Mladost veterani 1977" srebrni na Svjetskom prvenstvu
4. Svjetsko veteransko prvenstvo u dvoranskoj odbojci održalo se od 3. do 9. listopada ove godine u gradu Alcudia na Majorci. Hrvatska je po prvi put na ovom natjecanju imala svoje predstavnike, članove AOK "Mladost veterani 1977" i to u dvije dobne kategorije, 48+ i 56+. 

Članovi ekipe 56+ odličnim igrama došli su do finala prvenstva gdje ih je čekala ekipa Italije koja je ipak bila za nijansu spretnija i uzela zlato pobjedom od 2:1 u setovima. Za našu ekipu igrali su: Grgić Ivan, Jazvić Marko, Kovačević Jozo, Krvavica Ivica, Laknar Igor, Martinović Stjepan, Peašinović Branko, Peranović Berislav, Rajčević Zoran, Rilović Petar i Turković Vlado.

U borbi za 5. mjesto ekipa 48+ svladala je ekipu Švicarske rezultatom 2:1. Za ekipu su nastupili: Đuranec Damir, Josipović Anto, Josipović Tadija, Jurič Donat, Kanić Goran, Lozić Tomislav, Martinović Pero, Pezer Mate, Radusin Saša i Rosić Zoran.
13. 10. 2022.
 
Završeno Prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku
Završeno Prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku
Kao i svake godine tijekom ljetnih mjeseci Zagrebački odbojkaški savez organizirao je Prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku. Bila je to idealna prilika mladim sportašima da se okušaju u najatraktivnijem ljetnom sportu i produže natjecateljsku sezonu. Ovogodišnje Prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku započelo je u lipnju te je kroz devet turnira polučilo ponajbolje parove i klubove za 2022. godinu. Tereni odbojke na pijesku u Sigetu, Vrapču i na Jarunu ponovno su bili odlični domaćini za ukupno 53 para u mlađim dobnim kategorijama.

Pješčani tereni odbojke na pijesku Vrapče ugostili su naše laureate te su im uručene nagrade za ukupni pojedinačni i klupski poredak na Prvenstvu Zagreba 2022.

Najmlađe kadetkinje
1. Micek Ana/ Radoš Tara
2. Bobić Sonja/ Barišić Gabi
3. Gulin Karla/Radeljić Ana
Ukupni poredak klubova:
1. ŽKOP Jarun
2. KOP Zagreb
3. KOP Vrapče

Mlađe kadetkinje
1. Novak Luana/ Hanžić Ana
2. Bajić Ira / Jakopčević Lena
3. Gjaić Monika/ Ucović Iva
Ukupni poredak klubova:
1. KOP Zagreb
2. ŽKOP Jarun
3. KOP Vrapče

Kadetkinje:
1. Horvat Tara / Uzun Tina
2. Bajić Ira / Jakopčević Lena
3. Novak Luana/ Hanžić Ana
Ukupni poredak klubova:
1. ŽKOP Jarun
2. KOP Zagreb  
3. KOP Vrapče

22. 9. 2022.
 
Hrvatski institut za kineziologiju u suradnji sa Kineziološkim fakultetom u Zagrebu objavio je POZIV za upis polaznika u program osposobljavanja za voditelja/voditeljicu (trenera) ODBOJKE.
Hrvatski institut za kineziologiju u suradnji sa Kineziološkim fakultetom u Zagrebu objavio je POZIV za upis polaznika u program osposobljavanja za voditelja/voditeljicu (trenera) ODBOJKE.
Nakon uspješno školovane četiri generacije trenera odbojke objavljujemo natječaj za upis sljedeće obrazovne skupine. Jedna od najvažnijih značajki programa je veliki broj različitih predavača s domaćim i stranim trenerskim iskustvom koji osigurava kvalitetu istog. Ovom prilikom pozivamo vas da se prijavite na natječaj i budete dio pete generacije polaznika.

Navedeni program predstavlja osnovnu (početnu) razinu osposobljenosti za obavljanje stručnih poslova u odbojci (sukladno Zakonu o športu RH).

Trajanje programa:
Program osposobljavanja realizirat će se provedbom nastavnog plana i programa u trajanju od 300 sati, a sama nastava održat će se na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Nastavni program biti će realiziran u periodu od studenog 2022. do lipnja 2023. godine. O tijeku nastave polaznici će biti pravovremeno obaviješteni.

Uvjeti upisa:
   • minimalno završena srednja škola
   • navršenih 18 godina života
   • minimalno 5 godina bavljenja odbojkom
   • specifične vještine i znanja iz odbojkaške tehnike koje je polaznik stekao kroz 
     neformalno učenje i koja dokazuje kroz prijemni ispit

Prijava na natječaj i potrebni dokumenti:
   • kratki životopis
   • ispunjena prijavnica - upisnica u program osposobljavanja (www.hik-kif.eu/odbojka)
   • digitalna preslika domovnice
   • digitalna preslika osobne iskaznice
   • digitalna preslika rodnog lista (izvadak iz matične informacije knjige rođenih)
   • digitalna preslika svjedodžbe ili diplome kao dokaz o prethodno završenoj
     srednjoj školi ili višoj, odnosno visokoj školi
   • potvrda Hrvatskog odbojkaškog saveza ili odbojkaškog kluba o minimalno 5
     godina bavljenja odbojkom

Cijena PROGRAMA OSPOSOBLJAVANJA za obavljanje poslova voditelja/voditeljice odbojke na osnovu grupe do 12 polaznika, iznosit će 7.500,00 kuna (prijemni ispit 500 kn i školarina 7000 kn). (plaćanje se može izvršiti u cijelosti ili u obrocima - do 6 obroka)

Rok za prijave na natječaj je 15. listopada 2022. godine do 16:00 sati. Dokumenti se šalju u DIGITALNOM OBLIKU na e-mail: kristina.rodic@kif.unizg.hr i hrvoje.borovina@kif.unizg.hr s naznakom „ZA NATJEČAJ - PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA - ODBOJKA“ najkasnije do 15. listopada 2022. godine do 16:00 sati. Svi kandidati bit će obaviješteni o ispunjavanju uvjeta natječaja putem e-mail adrese neposredno nakon poslane prijave, a najkasnije do 16. listopada 2022. godine.

Više informacija pročitajte ovdje.
Prijavnicu-upisnicu možete preuzeti ovdje.
Zamolbu za priznavanje dijela programa preuzmite ovdje.

22. 9. 2022.
 
Upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice odbojke
 Upis u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice odbojke
Sportsko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih u suradnji sa Zagrebačkim odbojkaškim savezom organizira provedbu Programa osposobljavanja za poslove trenera/ice odbojke. Po završetku programa osposobljavanja svaki polaznik dobiva uvjerenje (javni dokument) o osposobljavanju za poslove trenera/ice odbojke koje se upisuje u e-radnu knjižicu te time stječe dodatno zvanje trenera/ice odbojke.

Popunjenu prijavnicu-upisnicu potrebno je poslati do 13. listopada 2022. putem e-maila na adresu sport.uciliste@gmail.com.

Više informacija pročitajte ovdje.

Prijavnicu-upisnicu preuzmite ovdje.
19. 9. 2022.
 
S pijeskom startale mlađe kadetkinje i juniorke
S pijeskom startale mlađe kadetkinje i juniorke

Proteklog tjedna održana su četiri turnira Prvenstva Zagreba u odbojci na pijesku za mlađe dobne kategorije. Tjedan je započeo s 1. turnirom za juniorke i mlađe kadetkinje koje je na svojim pješčanim terenima 28. i 29. lipnja ugostio domaćin KOP Vrapče. Nakon odigranog turnira konačan poredak je: 

Mlađe kadetkinje - 1. turnir
1. Monika Gjaić / Iva Ucović (KOP Vrapče)
2. Barbara Balešić Jović / Ivona Bajić (KOP Zagreb/ ŽKOP Jarun)
3. Ira Bajić / Lena Jakopčević (KOP Zagreb)

Juniorke - 1. turnir
1. Ema Čuček / Lucija Vukov (KOP Siget)
2. Tara Sedlar / Iva Ucović (KOP Vrapče)
3. Nika Ševerdija / Hana Ševerdija (KOP Siget)

Najmlađe kadetkinje i kadetkinje ponovno su borbu za plasman vodile na pješčanim terenima Jarun. Unatoč visokim temperaturama u petak i subotu se na terenima vodila bitka za svaki poen te su ostvareni sljedeći plasmani: 

Najmlađe kadetkinje - 2. turnir
1. Tara Radoš / Ana Micek (ŽKOP Jarun)
2. Sonja Bobić / Gabi Barišić (ŽKOP Jarun)
3. Ana Radeljić / Karla Gulin (ŽKOP Jarun)

Kadetkinje - 2. turnir 
1. Tara Horvat / Tina Uzun (ŽKOP Jarun) 
2. Barbara Balešić Jović / Lena Jakopčević (ŽKOP Jarun) 
3. Maša Antolić / Iva Ucović (KOP Vrapče)
4. 7. 2022.
 
politika kolačića     politika privatnosti   zadnja promjena: 28. studenog 2022., 12,33
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Nastavkom pregledavanja ovog web-sjedišta slažete se s korištenjem kolačića. Više o zaštiti podataka i pravilima privatnosti možete pročitati u našoj politici privatnosti i politici kolačića. Razumijem