Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
 
HealthCard
NOVOSTI  
 
HAOK Mladost kreće u borbu za nastup u Ligi prvaka
HAOK Mladost kreće u borbu za nastup u Ligi prvaka
Nakon 20. godina seniori HAOK Mladost vratili su se u najelitniji rang natjecanja europske odbojke, u CEV ligu prvaka.

Prvu kvalifikacijsku utakmicu Mladostaši u svom Domu odbojke igraju danas, 9. listopada u 20.30 protiv momčadi Vojvodina NS Seme, dok je uzvrat u Novom Sadu (SPC Vojvodina) na rasporedu 17. listopada (20.30).

Ovim putem pozivamo sve zagrebačke klubove da zajedno sa svojim članovima i članicama dođu podržati seniore HAOK Mladost i budu dio ovog za zagrebačku odbojku veoma važnog sportskog susreta.

9. 10. 2018.
Gala - male lopte
Dodijeljena odličja najboljim zagrebačkim pijeskašima i pijeskašicama
Dodijeljena odličja najboljim zagrebačkim pijeskašima i pijeskašicamaU nedjelju, 16. rujna 2018. godine s početkom u 11.00 sati na Jarunu okupili su se najbolji zagrebački pjeskaši i pjeskašice mlađih dobnih kategorija. Razlog okupljana je ZOS-ov službena dodjela odličja pobjednicima Klupskog Prvenstva grada Zagreba u odbojci na pijesku (sezona 2018.). 
Naime, ZOS natjecanja u odbojci na pijesku započela su tijekom mjeseca svibnja 2018., a kroz koja su se izmjenjivala natjecanja svih mlađih dobnih kategorija; juniori, kadeti, mlađi kadeti i najmlađi kadeti u muškoj i ženskoj konkurenciji. Službeni završetak svih natjecanja uslijedio je početkom mjeseca rujna 2018. 
Najbolje rezultate na natjecanju dobrom igrom osigurali su sportaši i sportašice klubova odbojke na pijesku "Zagreba", "Vrapča", "Sigeta" i "Jaruna". Dominaciju na Klupskom Prvenstvu grada Zagreba u ženskoj konkurenciji  (juniorke, kadetkinje i mlađe kadetkinje) imao je klub odbojke na pijesku "Zagreb", dok su sportaši "Vrapča" bili uspješniji u muškoj konkurenciji u kategoriji juniora i kadeta.
Službena dodjela ZOS odličja završila je zajedničkim fotografiranjem i sa željom za novim susretom na pješčanim terenima u 2019. godini!
17. 9. 2018.
 
IZMJENA PRAVILA IGRE ZA MLAĐE KADETKINJE I MLAĐE KADETE
IZMJENA PRAVILA IGRE ZA MLAĐE KADETKINJE I MLAĐE KADETE 

Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku u vezi važečih pravila odbojkaške igre za mlađe kadetkinje i mlađe kadete i to kako slijedi :

 

 


1. Ukida se obvezna primjena sustava igre 4 – 2 tj. ulazak dizača/tehničara iz zadnjeg reda u prednji red sa sve tri pozicije (1, 6 i 5) kod prijema servisa.

2. Dozvoljava se uvođenje uloge posebnog obrambenog igrača-ice "Libero igrač-ica".

3. Dozvoljava se izvođenje svih vrsta servisa: s poda, skok servis i flot servis.

Izvor: www.hos-cvf.hr

7. 9. 2018.
 
KOP Siget dvostruki prvak Hrvatske u odbojci na pijesku
KOP Siget dvostruki prvak Hrvatske u odbojci na pijeskuProteklog vikenda na Jarunu je održano završno okupljanje 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku. Nakon dva dana lijepe odbojke i promjenjivog vremena, zagrebački Klub odbojke na pijesku Siget trijumfirao je i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. U ženskoj ga konkurenciji prate HAOK Žal Banjole na drugom i KOP Žnjan na trećem mjestu, dok je kod muškaraca KOP Žnjan zahvaljujući tek lošijem količniku setova na drugom mjestu, a treće je mjesto pripalo KOP-u Čazma. Od zagrebačkih klubova na natjecanju su unastupili još i KOP Zagreb i KOP Jarun. KOP Zagreb je zauzeo 4. mjesto i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, dok je KOP Jarun bio 5. u muškoj, a 7. u ženskoj konkurenciji.
27. 8. 2018.
 
KOP Siget vodeći u 1. hrvatskoj ligi u odbojci na pijesku
KOP Siget vodeći u 1. hrvatskoj ligi u odbojci na pijesku
U subotu, 28. i nedjelju, 29. srpnja na zagrebačkom Jarunu odigrano je prvo okupljanje 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku. Ligu igra 5 muških i 7 ženskih klubova. Nakon odigrane prve polovice lige, zagrebački KOP Siget vodeći je i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Osim Sigeta, Zagreb ima još 2 prvoligaša: KOP Jarun i KOP Zagreb. Nakon prvog dijela Lige, KOP Zagreb zauzeo je 4. mjesto i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a KOP Jarun 5. mjesto u muškoj, a 6. u ženskoj konkurenciji.
1. 8. 2018.
 
Treći sastanak EU partnera
Treći sastanak EU partnera
U nedjelju , 24. travnja, u Modeni , Italija , održan je treći po redu transnacionalni sastanak svih sudionika uključenih u EU projekt Zagrebačkog odbojkaškog saveza sufinanciranog od strane Europske Unije, kroz program Erasmus + Sport, pod nazivom "New training Program: „Building solid and healthy FUNdamentals for volleyBALL in early age (6-9) group"".

Partneri su imali konstruktivan sastanak o svim temama vezanim uz Funball projekt. Predstavljene su sve aktivnosti i napredak u posljednjih šest mjeseci rada na projektu. Ivana Straža (HAOK Mladost) predstavila je završnu verziju istraživanja o postojećim  programima namjenjenim  radu s djecom u dobi od 6 do 9 godina. Ovo istraživanje je vrlo važno za daljnji tijek projekta jer će se saznanja dobivena ovim istraživanjem uvelike koristiti pri izradi programa rada, što je ujedno i sljedeći veliki zadatak projekta. Voditelji  radnih grupa, Tomislav Đurković (Kineziološki fakultet u Zagrebu)  zadužen za izradu programa za djecu 6-7 godina, i Simona Torricelli (Scuola di pallavolo Anderlini, Modena) zadužena  za izradu programa za djecu  8-9 godina,  predstavili su radne verzije programa rada.  Formiranje grupa djece i rad s istima planiran je za početak nove školske godine, kad će se voditeljima grupa (trenerima) dati nacrti programa. Ono što je ovdje važno napomenuti je da rad na razvoju programu tu ne prestaje već će se na temelju povratnih informacija s terena isti mijenjati i usavršavati. Tijekom sastanka svi sudionici imali su priliku pratiti svjetsku ligu nacija u odbojci koja se u to vrijeme održavala u gradu. Poseban gost projekta Funnball bio je gosp . Vladimir Janković koji se klubom Modena osvojio CEV Ligu prvaka prije 28 godine.

Sljedeći sastank je u Nitri, Slovačka u rujnu.


FOTOALBUM
6. 7. 2018.
 
Započelo klupsko prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku
Ovog vikenda, 09. i 10.06.2018. započelo je klupsko prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku. U subotu su svoje utakmice odigrali juniori i juniorke, a u nedjelju mlađe kadetkinje. Prvo okupljanje održalo se na terenima odbojke na pijesku na Jarunu, dok će se već slijedećeg vikenda nastaviti na pješčanim terenima Vrapče i to u kategoriji kadeta i kadetkinja, te najmlađih kadeta i najmlađih kadetkinja. Sve rezultate možete pratiti na stranicama Zagrebačkog odbojkaškog saveza.
10. 6. 2018.
Gala - male lopte
izjava o privatnosti   zadnja promjena: 13. prosinca 2018., 23,27
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Više možete pročitati ovdje. Razumijem