Zagrebački odbojkaški savez
   
 
NOVOSTI  
 
Održano veliko finale Funball projekta
Održano veliko finale Funball projekta
Danas je u Domu odbojke Bojan Stranić održana završna konferencija projekta Zagrebačkog odbojkaškog saveza pod nazivom "New Training Program: “Building solid and healthy FUNdamentals for volleyball in early age (6-9) group – FUNBALL“, sufinanciranog od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport.

U protekle dvije godine Zagrebački odbojkaški savez je s partnerima, Kineziološkim fakultetom u Zagrebu, HAOK Mladost, OD Šempeter (SLO), Scuola di pallavolo Anderlini Soc. Coop. Sociale SD (ITA), VK Ekonóm SPU Nitra (SVK) i Avignon Volley Ball (FRA) razvijao program namijenjen odbojkaškim početnicima, djeci u dobi 6-7 i 8-9 godina. Prva faza projekta uključivala je istraživački dio u kojem su se prikupljali podaci o već postojećim programima u svijetu. Utvrđeno je da ni kod jednog trenutno postojećeg programa koji se koristi u radu s djecom navedene dobi ne postoji program koji je  napisan na operativnoj razini pojedinačnog treninga. Intelektualni output ovog projekta upravo će to ponuditi. Interaktivni priručnik omogućiti će trenerima brzi pristup trenažnim jedinicama, te će u jednom dokumentu imati tekstualni ali i multimedijalni sažetak određene vježbe. Ovako koncipiran priručnik biti će od velike pomoći trenerima koji rade s ovim dobnim kategorijama, trenerima početnicima, profesorima tjelesne i zdravstvene kulture ali i trenerima koji rade sa starijim ekipama.

Voditelj projekta Hrvoje Borovina zajedno s profesorom Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislavom Đurkovićem prisutnim trenerima i profesorima prezentirali su rad u protekle dvije godine, od istraživačkog dijela u samom početku projekta, preko razvoja koncepta treninga, do prikupljanja povratnih informacija o uspješnosti projekta kod trenera i djece uključenih u program.

FOTO ALBUM

21. 12. 2019.
Gala - male lopte
Završni sastanak EU partnera u Zagrebu
Završni sastanak EU partnera u Zagrebu
U petak, 20. prosinca 2019. godine, dan uoči završne konferencije EU projekta Zagrebačkog odbojkaškog saveza pod nazivom "New Training Program: “Building solid and healthy FUNdamentals for volleyball in early age (6-9) group”” partneri u projektu održali su svoj posljednji sastanak. Voditelj projekta Hrvoje Borovina prošao je s partnerima kroz sve faze projekta, te su se kroz zajedničku diskusiju osvrnuli na dobre i loše dijelove provedbe projekta. Zaključak partnera je da je finalni produkt, interaktivni trenerski priručnik (TtT Handbook) upravo ono što je nedostajalo u odbojkaškoj literaturi zemalja partnera sudionika u projektu, ali i općenito na razini svjetske odbojkaške zajednice. Ana Marija Sabljić ispred Zagrebačkog odbojkaškog saveza s partnerima je prošla kroz administrativni dio projekta, te se svima zahvalila na trudu i znanju uloženom u stvaranje Funball priručnika.
21. 12. 2019.
 
Vinko Dobrić - dobitnik nagrade HOO-a „Matija Ljubek“
Vinko Dobrić - dobitnik nagrade HOO-a „Matija Ljubek“
Na tradicionalnoj svečanost Hrvatskog olimpijskog odbora Veliki dan hrvatskog sporta, koja se održala jučer u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, jedno veliko ime hrvatske odbojke upisano je u laureate.

Odbojkaš, reprezentativac, trener, izbornik muških i ženskih selekcija, sudac, dugogodišnji tajnik Zagrebačkog odbojkaškog savez, sve su to dijelovi odbojkaškog sporta u kojima je Vinko Dobrić ostavio svoj neizbrisivi trag. Uvijek gledajući prema budućnosti gledao je kako unaprijediti  odbojkaški sport na svim njegovim razinama.

Sve navedeno dokaz je da je ovogodišnja nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora Matija Ljubek, a koja se svake godine dodjeljuje kao najviše priznanje pojedincima za životno djelo u području  sporta u znak priznanja za osobit doprinos u sportu, te udrugama koje su pridonijele razvoju pojedinih područja , otišla u prave ruke.

Iskrene čestitke na osvojenoj nagradi  g. Vinku Dobriću upućuju Zagrebački odbojkaški savez i sve njegove članice!

20. 12. 2019.
 
Korak do postavljenog cilja
Korak do postavljenog cilja
U petak 29.11.2019. godine u Bratislavi je održan sastanak partnera uoči velikog finala EU projekta ZOS-a pod nazivom "New Training Program: “Building solid and healthy FUNdamentals for volleyball in early age (6-9) group””.

Nakon što je u lipnju na sastanku u Modeni (ITA) usvojen program rada za obje dobne kategorije krenulo se u izradu intelektualnih outputa samog projekta. Sastanak u Bratislavi (SVK) vođen je s ciljem da se obave završni razgovori oko samog projekta. Predstavljene su dogovorene prerađene verzije programa za obje dobne kategorije. Tadej Ferme prezentirao je prvi nacrt kataloga TtT priručnika i multimedijskog sadržaja, predstavljen je YouTube kanal projekta te je povedena rasprava o sitnim izmjenama u samom konceptu. Sami kraj sastanka ostavljen je za "trening" koji je vodila Ana Marija Sabljić, a u kojem je partnerima prezentirala kako organizirati Multiplier Sport Event.

Pratite nas i na facebook stranici!

18. 12. 2019.
 
ZAVRŠNA KONFERENCIJA FUNBALL PROJEKTA U DOMU ODBOJKE
ZAVRŠNA KONFERENCIJA FUNBALL PROJEKTA U DOMU ODBOJKE
Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati sve trenere,  predstavnike klubova, profesore tjelesne i zdravstvene kulture i sve zainteresirane osobe na završnu konferenciju projekta Zagrebačkog odbojkaškog saveza pod nazivom FUNBALL „Building solid and healthy FUNdamentals for volleyball in early age (6-9) group new training FUN for volleyBALL program“ koja će se održati u subotu, 21.12.2019.u Domu odbojke Bojan Stranić, Zagreb, Jarunska 5 s početkom u 10:00 sati.

U protekle dvije godine Zagrebački odbojkaški savez je s partnerima iz Italije, Slovenije, Francuske, Slovačke i Hrvatske razvijao program namijenjen odbojkaškim početnicima, za djecu u dobi 6-7 godina, te 8-9 godina. Sigurni smo da će intelektualni output ovog projekta biti od velike pomoći trenerima koji rade s ovim dobnim kategorija, trenerima početnicima, profesorima tjelesne i zdravstvene kulture ali i trenerima koji rade sa starijim ekipama.

Veselimo se Vašem dolasku i potpori na završnom eventu ovog, za hrvatsku odbojku, hvalevrijednog projekta.

Pozivnicu možete preuzeti ovdje.

18. 12. 2019.
 
11. međunarodni Božićni turnir
11. međunarodni Božićni turnir
U vremenu od 21.-22.12.2019. godine Zagrebački odbojkaški savez organizira 11. po redu međunarodni Božićni tunir gradskih mlađe kadetskih selekcija. Ove godine na turniru će nastupiti ukupno 29 ekipa, 24 u ženskoj i 5 u muškoj konkurenciji. Kao i svake godine u Domu odbojke Bojan Stranić veliki broj mlađekadetskih ekipa napraviti će svoje prve korake na jednom velikom natjecanju. Detaljne informacije o sudionicima turnira, kao i raspored utakmica biti će objavljeni na stranicama Zagrebačkog odbojkaškog saveza, a rezultati natjecanja ažurirati će se na stranicama saveza odmah po završetku svake pojedine utakmice.
13. 12. 2019.
 
Počeli upisi u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice odbojke 2020
Počeli upisi u Program osposobljavanja za poslove trenera/ice odbojke 2020
Sportsko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih u suradnji sa Zagrebačkim odbojkaškim savezom organizira provedbu Programa osposobljavanja  za poslove trenera/ice odbojke čija je realizacija predviđena u periodu siječanj/srpanj 2020. godine. 

Po završetku programa osposobljavanja svaki polaznik dobiva uvjerenje (javni dokument) o osposobljavanju za poslove trenera/ice odbojke koje se upisuje u e-radnu knjižicu te time stječe dodatno zvanje trenera/ice odbojke. 

Popunjenu prijavnicu-upisnicu potrebno je poslati do 16. siječnja 2020. putem e-maila na adresu sport.uciliste@gmail.com .

Više informacija pročitajte ovdje.

Prijavnicu-upisnicu preuzmite ovdje.

9. 12. 2019.
Gala - dodir pobjede
politika kolačića     politika privatnosti   zadnja promjena: 31. srpnja 2020., 9,49
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Nastavkom pregledavanja ovog web-sjedišta slažete se s korištenjem kolačića. Više o zaštiti podataka i pravilima privatnosti možete pročitati u našoj politici privatnosti i politici kolačića. Razumijem