Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
 
HealthCard
NOVOSTI  
 
Zaigraj i ti odbojku na pijesku!
Zaigraj i ti odbojku na pijesku!

Uz slogan „Zaigraj i ti odbojku na pijesku uz dvostruke prvake Hrvatske“ zagrebački Klub odbojke na pijesku Siget poziva sugrađane na bavljenje odbojkom na pijesku. Organiziraju edukativne i natjecateljske treninge odbojke na pijesku za djecu i mlade, rekreativne treninge za građane srednje životne dobi te niz rekreativnih turnira u odbojci na pijesku. Posebno su poznati po ligi mješovitih parova – Siget Mix Ligi.

S prvim sunčanim danima stigla nam je i sezona odbojke na pijesku. U Klubu odbojke na pijesku Siget već tradicionalno vrlo ozbiljno rade. Prošle su godine svoj višegodišnji rad okrunili dvostrukim (ženskim i muškim) naslovom prvaka Hrvatske u odbojci na pijesku. Ove su se godine odlučili posebno posvetiti predstavljanju odbojke na pijesku sugrađanima – počevši od djece vrtićke dobi pa sve do ljudi u zrelim godinama.

Više pročitajte ovdje.

„Cilj nam je popularizirati odbojku na pijesku i potaknuti naše sugrađane na rekreativno i natjecateljsko bavljenje ovim vrlo atraktivnim sportom. U proljetnim i ljetnim mjesecima kada dani postaju sve topliji, a dvorane sve neugodnije za trening, odbojka na pijesku izvrstan je izbor.“, rekla nam je Ema Prenc – višestruka prvakinja Hrvatske u odbojci na pijesku i predvodnica ženske seniorske ekipe Sigeta.

Značaj odbojke na pijesku za razvoj odbojkaša prokomentirala je voditeljica omladinskog pogona KOP-a Siget diplomirana kineziologinja Vlatka Kraljević: „Kroz odbojku na pijesku razvijaju se aerobne sposobnosti. Činjenica da se u terenu nalaze samo dva igrača tjera ih da se usavrše u svim elementima odbojkaške igre, što u dvoranskoj odbojci ponekad nije slučaj. Moglo bi se reći da je odbojka na pijesku ta koja stvara prave odbojkaše – kompletne igrače.“.

Upravo ove iznesene misli trenerice Kraljević oslikavaju kakvo poimanje suodnosa dvoranske odbojke i odbojke na pijesku imaju u Klubu odbojke na pijesku Siget. Smatraju da su dvoranska i odbojka na pijesku dvije neodvojivo povezane grane odbojke i da pravi odbojkaši nastaju tek onda kada kombiniraju te dvije grane. Dvoranska odbojka rezervirana je za hladniji dio godine i usavršavanje na određenoj poziciji, dok se u proljetnim i ljetnim mjesecima kroz odbojku na pijesku razvijaju univerzalne odbojkaške vještine. Na koncu, većina članova Sigeta upravo se tako i bavi odbojkom – zimi je u dvorani, a s prvim zrakama sunca i završetkom dvoranske sezone, izlaze na sunce i pijesak.

Priupitali smo Sigećane i što će biti s turnirima koje su prošlih godina na vrlo visokoj razini organizirali. „U subotu je odigrano prvo kolo Siget Mix Lige. Okupilo se 13 žensko-muških parova koji su cijeli dan uživali u napetim utakmicama. Prvi turnir pripao je prošlogodišnjim ukupnim pobjednicima Valentini Vrbanc i Matiji Šulcu koji su u finalu slavili protiv Lorene Bosnar i Hrvoja Zelenike. Nastavak Siget Mix Lige bit će krajem svibnja, treći turnir u lipnju, a veliku završnicu planiramo za kraj kolovoza. Osim Siget Mix Lige, i ove godine planiramo organizirati turnire rekreativnih trojki, ali i motivacijske turnire za djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.“, rekla nam je ovogodišnja voditeljica Siget Mix Lige Ana Visković.

Rezultate Siget Mix Lige možete pratiti na adresi: mix.kop-siget.hr, a cjelokupne aktivnosti KOP-a Siget na njihovim stranicama na društvenim mrežama: facebook.com/KOPsiget te instagram.com/KOPsiget.

15. 5. 2019.
politika kolačića     politika privatnosti   zadnja promjena: 27. travnja 2020., 10,27
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Nastavkom pregledavanja ovog web-sjedišta slažete se s korištenjem kolačića. Više o zaštiti podataka i pravilima privatnosti možete pročitati u našoj politici privatnosti i politici kolačića. Razumijem