Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
 
HealthCard
NOVOSTI  
 
Održan prvi turnir Prvenstva Zagreba u odbojci na pijesku
Održan prvi turnir Prvenstva Zagreba u odbojci na pijesku

U nedjelju, 16. lipnja na pješčanim terenima u Sigetu održan je prvi turnir Prvenstva Zagreba u odbojci na pijesku. Nastupilo je ukupno 16 parova u 5 različitih kategorija. Nakon prvog turnira u svim kategorijama vodeća mjesta drže odbojkašice i odbojkaši KOP-a Siget.

Nova sezona donijela nam je i novo ruho Prvenstva Zagreba u odbojci na pijesku. Dosadašnji format dvokružnog odigravanja utakmica između klubova zamijenio je novi turnirski sustav natjecanja. U okviru Prvenstva Zagreba održat će se 5 turnira koji će se bodovati za poredak parova i poredak klubova. Na temelju ostvarenog plasmana na svakom turniru parovima se dodjeljuje određeni broj bodova. Za poredak parova svakom se paru u obzir uzimaju bodovi ostvareni na za njih tri najuspješnija turnira. Parovi bodove donose i svojim klubovima i to na način da klub na svakom turniru ostvaruje onoliko bodova koliko u zbroju ostvaruju njegova dva najuspješnija para. Za ukupan poredak klubova u obzir se svakom klubu uzimaju bodovi ostvareni na tri za njih najuspješnija turnira.

Prvi turnir održan je u sljedećim kategorijama: najmlađe kadetkinje, mlađe kadetkinje, kadetkinje, seniorke i seniori. Kod najmlađih kadetkinja najuspješnije su bile Nakani/Viličić. Na turniru mlađih kadetkinja prvo mjesto pripalo je paru Ancić/Žugec. Najbolje kadetkinje bile su Orlić/Papak, dok su u seniorskoj konkurenciji zlato izvojevale prošlogodišnje U22 reprezentativke Kezerić/Krmpotić. Kod seniora prvo je mjesto uvjerljivo pripalo paru Pribanić/Skorin, koji je ove sezone zapaženi rezultat ostvario već i na međunarodnom planu. Cjelokupni poredak i rezultate svih utakmice možete pogledati ovdje.

„Veseli me Prvenstvo Zagreba u novom formatu. Bit će puno turnira i puno prilike za odličnu odbojku na pijesku. Do sljedećeg turnira imamo još nekoliko treninga, a onda ponovo napadamo prvo mjesto koje su nam ovoga puta za dlaku uzele naše klupske suigračice Anamarija i Paula“, rekla je aktualna klupska prvakinja Hrvatske u odbojci na pijesku i bivša reprezentativka Hrvatske Maja Skorin.

Sljedeći turnir Prvenstva Zagreba odigrat će se u subotu, 29. lipnja na Jarunu. Više informacija o natjecanju moguće je pronaći na web-sjedištu Zagrebačkog odbojkaškog saveza ili poslati upit na službenu kontaktnu adresu natjecanja: onp@zos.hr.


FOTOALBUM
19. 6. 2019.
politika kolačića     politika privatnosti   zadnja promjena: 5. prosinca 2019., 7,42
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Nastavkom pregledavanja ovog web-sjedišta slažete se s korištenjem kolačića. Više o zaštiti podataka i pravilima privatnosti možete pročitati u našoj politici privatnosti i politici kolačića. Razumijem