Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
NOVOSTI  
 
Ivici Jeliću nagrada Matija Ljubek za životno djelo
Ivici Jeliću nagrada Matija Ljubek za životno djelo

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) tradicionalno je zaključio godinu izborom najuspješnijih sportaša, sportašica i trenera te dodjelio posebna priznanja sportskim zaslužnicima.

Nagradu Matija Ljubek, koju HOO tradicionalno dodjeljuje sportskim zaslužnicima i velikanima za životno djelo, primio je Ivica Jelić, bivši odbojkaš i izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije, koja je pod njegovim vodstvom ostvarila najveće uspjehe ženske odbojke.

Ivica Jelić iza sebe ima dvadesetogodišnju karijeru odbojkaša, tijekom koje je zabilježio 226 nastupa za reprezentaciju SFRJ, osvojio ukupno 24 medalje, od kojih 16 zlatnih, 2 srebrne i jednu brončanu te 6. mjesto na Olimpijskim igrama 1980. godine. Nakon istaknute karijere sportaša, Ivica Jelić svoje je veliko i bogato igračko iskustvo prenio i na teren kao odbojkaški trener te je tijekom gotovo dvadeset godina radio kao trener najvećih svjetskih klubova, od Turske do Japana. U Hrvatskoj je  kroz dvanaest godina sa seniorskom ekipom odbojkašica HAOK Mladost postigao neke od najvećih uspjeha kluba, a kao trener ženske seniorske reprezentacije Hrvatske kroz jedanaest godina na ukupno 12 međunarodnih natjecanja osvojio Mediteransku zlatnu medalju, 6 srebrnih medalja i sedmo mjesto na Olimpijskim igrama 2000. godine.

 Dugogodišnji je sportski djelatnik na važnim funkcijama u svijetu sporta. Kao istaknuti sportaš i sportski djelatnik u odbojci, svojim sportskim i profesionalnim postignućima doprinio je razvoju odbojke na svim razinama, od gradske, nacionalne do međunarodne. Nakon duge, uspješne i trofejne sportske karijere, Ivica Jelić već je četiri godine član Stručnog savjeta Hrvatskog odbojkaškog saveza, kao najvišeg savjetodavnog tijela Saveza zaduženog za izradu strateških i razvojnih planova hrvatske te član Hrvatskog društva olimpijaca, dvostruki dobitnik nagrada za najboljeg sportaša ASD Mladost, kao i nagrade za životno djelo Sportskog saveza grada Zagreba.

U ime svih svojih članica Zagrebački odbojkaški savez upućuje iskrene čestitke Ivici Jeliću na ovako važnom priznanju za njegovo djelovanje i rad u sportu. Ovo je ujedno i velika i važna nagrada za odbojkaški sport u cjelini.

Izvor: hos-cvf.hr

23. 12. 2020.
politika kolačića     politika privatnosti   zadnja promjena: 15. ožujka 2021., 13,10
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Nastavkom pregledavanja ovog web-sjedišta slažete se s korištenjem kolačića. Više o zaštiti podataka i pravilima privatnosti možete pročitati u našoj politici privatnosti i politici kolačića. Razumijem