Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
NOVOSTI  
 
IN MEMORIAM – Branko Draganić
IN MEMORIAM – Branko Draganić

U Splitu je u ponedjeljak 8. ožujka umro Branko Draganić, legendarni kaštelanski odbojkaški trener koji je odgojio čitav niz odbojkašica i odbojkaša. Profesor Draganić rođen je u Konjicu (BiH) 1935. godine, gdje je završio srednjoškolsko obrazovanje. U Sarajevu je upisao Fakultet za Fizičku kulturu koji završava 1965. u Beogradu. Odbojku jer počeo igrati sa 16 godina došavši i do reprezentacije BiH te Jugoslavije. Nastupio je na prvoj Univerzijadi 1969. godine u Torinu a kao igrač je pet puta osvajao naslov prvaka države. Uz sportske aktivnost predaje kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Beogradskoj gimnaziji te kao profesor na Fakultetu Fizičke kulture u Sarajevu i Splitu.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća upoznaje suprugu, kaštelanku Ružu, i od tada je njegov životni i profesionalni put vezan uz grad Kaštela. Od 1976. Branko Draganić počinje raditi kao trener u OK Kaštela – Kaštelanska rivijera, sa svim uzrasnim kategorijama, te ih uvodi pet puta u tadašnju Prvu saveznu ligu. Najveći uspjeh bio mu je osvajanje Juniorskog prvenstva Jugoslavije.
Branko Draganić je ostavio traga i u muškoj odbojci u OK Mladost Kaštel Lukšić koju je 1990. godine uveo u ondašnju Drugu jedinstvenu jugoslavensku ligu.

U Kaštelima su rođene i njegove dvije kćeri koje su obje imale uspješnu odbojkašku karijeru kao igračice OK Kaštela.

Od 1989. godine u Splitu radi sve do 1997. godine kao trener odbojkašica Splita ali i kao predavač tehnike i metodike odbojke na Kineziološkom Fakultetu u Splitu.

Godine 2016. je dobio posebno priznanje za dugogodišnji rad i promicanje sporta u gradu Kaštela.

Svojim predanim radom u odbojci g. Draganić dao je veliki doprinos razvoju odbojkaškog sporta, zadužio brojene generacije odbojkaša, bio je i ostati će vrlo važan član odbojkaške obitelji i uvijek ćemo ga se rado sjećati.

Zagrebački odbojkaški savez izražava iskrenu sućut obitelji ispred svih djelatnika te članica Zagrebačkog odbojkaškog saveza.

Izvor: www. hos-cvf.hr

9. 3. 2021.
politika kolačića     politika privatnosti   zadnja promjena: 15. ožujka 2021., 13,10
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Nastavkom pregledavanja ovog web-sjedišta slažete se s korištenjem kolačića. Više o zaštiti podataka i pravilima privatnosti možete pročitati u našoj politici privatnosti i politici kolačića. Razumijem