Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
NOVOSTI  
 
IN MEMORIAM – VINKO DOBRIĆ
IN MEMORIAM – VINKO DOBRIĆ

S velikom žalošću javljamo tužnu vijest da nas je danas napustio Vinko Dobrić. Odbojkaš, reprezentativac, trener, izbornik, sudac, dugogodišnji tajnik Zagrebačkog odbojkaškog saveza, a prije svega čovjek koji je svim srcem živio odbojku i ostavio neizbrisivi trag na razvoj kako zagrebačke tako i hrvatske odbojke.

Vinko Dobrić rođen je 06. srpnja 1951. godine u Trogiru. Odbojkašku karijeru započeo je kao 12-ogodišnjak u Kaštel Novom, a dolaskom na studij u Zagreb prelazi u redove HAOK Mladost. U narednih 12 sezona nastupa za zagrebačku Mladost s kojom osvaja 4 naslova državnih prvaka i 4 naslova pobjednika Kupa. Istovremeno kao član reprezentacije bivše države osvaja dvije europske bronce i tri mediteranska zlata. Nakon uspješne igračke karijere ostaje na odbojkaškom terenu te djeluje u muškoj i ženskoj odbojci.  Kao trener i izbornik vodio je žensku seniorsku reprezentaciju bivše države, ženske seniorske ekipe HAOK Mladost i OK Viadukt. Također bio je izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvatske te trener MOK Zagreb. U želji da se trenerska struka podigne na viši nivo, te da se treneri dodatno osposobe, od 1995. do 2011. godine radi kao šef struke i predavač za odbojku pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji, a od 2017. kao predavač nastavlja raditi na Sportom učilištu u Zagrebu.

Njegov rad i utjecaj na boljitak odbojkaškog sporta uvijek je bio prepoznat, a među mnogobrojnim priznanjima i nagradama treba istaknuti nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora Matija Ljubek koja je Vinku Dobriću dodijeljena 2019. godine kao najviše priznanje pojedincima za životno djelo u području sporta.

Dragi Vinko, svojim radom, predanošću i ljubavlju prema odbojci zadužio si nas da nastavimo unaprjeđivati najdraži nam sport. Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje koje si nam dao.

Zagrebački odbojkaški savez izražava iskrenu sućut obitelji ispred svih djelatnika te članica Zagrebačkog odbojkaškog saveza.

10. 2. 2022.
politika kolačića     politika privatnosti   zadnja promjena: 8. srpnja 2024., 17,18
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Nastavkom pregledavanja ovog web-sjedišta slažete se s korištenjem kolačića. Više o zaštiti podataka i pravilima privatnosti možete pročitati u našoj politici privatnosti i politici kolačića. Razumijem