Zagrebački odbojkaški savez
   
 
Odbojkaški kamp Poreč
NOVOSTI  
 
Mladostašice u pet setova izgubile prvi susret kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja
Mladostašice u pet setova izgubile prvi susret kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja
Odbojkašice Mladosti odigrale su krajnje zanimljiv i neizvjestan meč u rumunjskom Blaju, na otvaranju drugog kvalifikacijskog turnira za ulazak u skupine prestižne CEV Lige prvakinja. Suparnice su bile dobro poznate, belgijske prvakinje Asterix Avo Beveren, ekipa koja je mladostašice s 3:0 dobila na prvom kvalifikacijskom turniru u Zagrebu. A Mladost nitko ne može dobiti dva puta za redom maksimalnim rezultatom... 

Ekipa trenera Miodraga Mikija Stojakovića bila je spremna za revanš, znale su gdje su griješile u prvom susretu prije dva tjedna, i spremne to sada ispraviti. Kako bi prisnažili koliko su belgijske prvakinje zapravo jake, recimo da su do ovog susreta imale pozitivan skor od 20-0, posljednji su meč izgubile još u veljači od rumunjskog Lugoja u četvrtfinalu Challenge kupa, kasnijih finalistica. Doduše, i Mladost je bila u pozitivnom naletu, ako ne računamo poraz od Asterixa prije dva tjedna onda je to serija 15-0, posljednji je poraz bio u polufinalu MEVZA kupa, u ožujku, od kasnijih pobjednica Bekescabai.

Prvi je set pripao Belgijankama, s 25:19, u tom periodu igre Mladost je tek pet puta minimalno vodila, i to u prvom dijelu. Zato je drugi set pripao mladostašicama s 25:21. U ovom su setu Zagrepčanke imale dvije značajne serije od 4-0 kojima su preuzele vodstvo. Nažalost, u trećem slijedi pad rezultata hrvatskih prvakinja,  Asterix radi seriju 7-0  za 19:10 čime je set zapravo bio okončan, na kraju je završilo 25:13.

Nisu se predavale mladostašice pa su osvojile na razliku četvrti set, s 26:24, iako su Belgijanke imale meč lopte od 24:21, ali serija 5-0 bila je prelomnica. No, u petom više nije išlo, bolje su otvorile suparnice, na promjeni strana već je bilo 8:4 za njih, kasnije i 11:4, da bi Zagrepčanke stigle do obećavajućih 9:12, ali uz puno veću energetsku potrošnju, što je uzrokovalo i pogreškama. Na kraju je ispalo 15:9 za Asterix, i konačnih 3:2 u setovima.

Ono što je iz statistike razvidno je puno veći broj pogrešaka Mladosti od Asterixa, čak 32 prema 19 Belgijanki, koje su imale i 8 poena na servisu, a naša djevojke 4. Blok je bio identičan, po 10 na obje strane, a u poenima u napadu su mladostašice bile nešto bolje, 57-53.

Korektorica Andrea Mihaljević 15 poena, uz nju su se istaknule i srednje blokerice Aida Mehić s 15 i Aurora Papac s 14 poena.

Nakon meča trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković kratko je prokomentirao meč:

»Ne možemo biti nezadovoljni, odradili smo jako dobar susret u kojem su tek naše pogreške, i to ponajviše zbog neiskustva, presudile konačnog pobjednika. U svim ostalim segmentima igre dobro smo se nosili s favoriziranim suparnicama. Šteta, u trećem setu smo lošije ušli u susret, teško je bilo stizati ih, pogotovo što u tom periodu igre nisu napravile niti jednu pogrešku. Ali, ponosan sam na moje djevojke, prikazale su hrabru partiju pa na krilima tog saznanja idemo u drugom susretu sutra protiv domaćina, ekipe Alba Blaj, pokazati još jedno takvo izdanje.«  

24. 10. 2023.
politika kolačića     politika privatnosti   zadnja promjena: 8. prosinca 2023., 14,15
Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Nastavkom pregledavanja ovog web-sjedišta slažete se s korištenjem kolačića. Više o zaštiti podataka i pravilima privatnosti možete pročitati u našoj politici privatnosti i politici kolačića. Razumijem